FőoldalTermálfürdőSzálláshelyek a Termálfürdő területénFoglalásSzolgáltatásTörténetLátnivalókVendégkönyv
English Română Magyar

Látnivalók


Az üdülőhely környéke kimondhatatlan szépségű látnivalókkal, valamint csodálatos kirándulóhelyekkel szolgál, így a botanikai rezervátumként működő Nárciszrét, ahol mintegy háromszáz hektár területet borít a védett Csillagos Nárcisz, a Római katolikus temetőkert fedett keresztfákkal és nem utolsó sorban a Vargyas-völgy borvízforrásai és védett növényei, azok a jellegzetes látnivalók, amik élménytelivé tehetik a túrázást.

Gyilkos tó, Békás szoros

Gyilkos tó Mindössze 90 km távolságra található a Gyilkos tó, az ország legnagyobb természetes hegyi tavaként számon tartott csodálatos képződmény, továbbá lenyűgöző látványt nyújt a közelben lévő Békási szoros.Csíkszereda, Csíksomlyó

Csíkszereda, Csíksomlyó A Csíkszereda mellett elhelyezkedő Csíksomlyó szintén számos látványossággal szolgál, a helység a legnagyobb magyar búcsújáró hely.
Madarasi Hargita

Madarasi Hargita A Madarasi Hargita Erdély egyik legnépszerűbb síközpontja valamint üdülőhelye. A Székelyudvarhelytől mindössze 36 km-re található üdülőtelep nem csak télen, de egész évben lenyűgöző. 1600 m tengerszint fölötti magasságon fekszik.Farkaslaka

Farkaslaka Farkaslaka, Tamási Áron szülőfaluja. A faluban megtekinthető Tamási szülőháza és síremléke.Szejkefürdő

Szejkefürdő Szejkefürdő Székelyudvarhely szabadidőközpontjaként van számontartva, itt megtekinthető a nemrégen megnyílt Borvíz-múzeum, az udvarhelyszéki kapuk díszítőművészetét bemutató Székelykapu-múzeum. A kapuk alatt átsétálva Orbán Balázs síremlékhez lehet eljutni.


Szent Anna tó

Szent Anna tó Szintén 90 km-re található a festői szépségű Szent-Anna tó, amely Tusnádfürdőn áthaladva közelíthető meg.

Egy legenda szerint a tó egy gonosz testvérpár egyik tagjának halálához kötődik, mert egy Anna nevű leányt fogott be hintaja elé több társával együtt. Ő a hintó húzása közben elátkozta a zsarnok földesurat, megnyílt a föld, s a hintót mindenestől elnyelte, a lányokat pedig hattyúvá változtak és megmenekültek!