Prima paginăȘtrandCazareRezervareServiciiIstoricExcursiiGuestbook
English Română Magyar

Excursii


Mediul pitoresc din apropierea stațiunii servește cu admirabile peisaje și cu excursii minunate. Poiana Narciselor activează ca rezervație botanică, unde narcisa de câmp acoperă aproximativ 300 ha. În Vlăhița puteți vizita cimitirul cu crucile de lemn acoperite, în valea pârâului Vârghiș vedea izvoarele de apă minerală precum și plantele rare protejate. Acestea sunt atracțiile specifice zonei care fac de neuitat drumețiile și excursiile din împrejurimi.

Lacul Roșu, Cheile Bicazului

Lacul Roșu Doar la 90 km se află Lacul Roșu, acest fenomen minunat al naturii, care este cel mai mare lac natural din țară. Aproape de lac, se află Cheile Bicazului care reprezintă o zonă geografică deosebit de pitorească.



Miercurea Ciuc, Șumuleu-Ciuc

Miercurea Ciuc, Șumuleu-Ciuc Lângă Miercurea Ciuc se situează Șumuleu-Ciuc, care servește deasemenea cu numeroase atracții, pe lângă aceasta localitatea este cel mai mare pelerinaj al maghiarimii de pretutindeni.




Harghita Mădăraș

Harghita Mădăraș Harghita Mădăraș, este unul dintre cel mai popular centru de schi și stațiune transilvănean. La doar 36 km distanță de Odorheiu Secuiesc, stațiunea climaterică în tot cursul anului este covârșitoare. Se situează la altitudinea de peste 1600 m.



Lupeni (Harghita)

Lupeni (Harghita) Lupeni (Harghita), este satul natal al scriitorului Tamási Áron. Aici puteți vizita casa în care s-a născut și a crescut sciitorul și puteți vedea mormântul lui.










Băile Szejke

Băile Szejke Băile Szejke, este centrul de agrement al orașului Odorheiu Secuiesc, unde puteți vizita muzeul de Apă minerală (recent deschis), muzeul Székelykapu, care prezintă arta porțiilor din regiune cioplite în lemn. Dacă treceți printre porți, ajungenți la mormântul lui Orbán Balázs.


Lacul Sfântu Ana

Lacul Sfântu Ana Tot la 90 km se află Lacul Sfântu Ana într-un mediu pitoresc, unde puteți ajunge prin localitatea Băile Tușnad.

După legendă odinioară prin aceste locuri trăiau doi tirani care erau frați. Unul dintre frați - spune legenda - pune să fie înhămate la căleașca sa opt din cele mai frumoase fete din împrejurimi. Una din fete, pe nume Ana, îl blestema pe stăpânul mârșav. Blestemul fetei se împlini numaidecât: cetatea, împreună cu tiranul ei se scufunda în flăcări. Fetele s-au transformat în lebede. În locul cetății s-a format un lac albastru și liniștit!